Stránky

pondělí 29. července 2013

Just a note: E(g)kojarmark




     1.5. byly v Olomouci jakésik ekologické dny. Kdyby tam nebyl ekojarmark, tož by mi to bylo úplně fuk. Potřebovala jsem zeleninu popř. ovoce ze zahrádky pro malýho. Jestli by bylo bio, na tom tolik nezáleží. (Bio ->hnojení v noci?:) )
 
     A tak jsme vyrazili. Byla jsem připravena na lidi alá filda, batikovaná trička, vlasy roky nemyté, kojenci v šátcích u matek začínající s bezplenkovou metodou apod. Na náměstí to vypadalo nadějně. Stany s kosodřevinami, různé přírodní poznávačky, hrnčíři, kováři, košíkáři, kuchtíci, pláteníci, dráteníci, kameníci, hudebníci, žongléři a alternativní lidé.
 
    Jedni, co rozložili své hadry před Camaieu, byli až tak alternativní, že byli nuceni zaplatit pokutu městské policii a odtáhnout pryč.
 
     Zatímco se manželé Štěpánovi nacpávali langošem a jejich dítko se tetelilo v kočárku, ve svém krámku prodával jakésik vytesaniny muž, co pravděpodobně vylezl kvůli jarmarku z jeskyně. No s moderní dobou jej spojoval snad jen mobil, kterým asi objednával místečka na jarmarcích, popř. prodával svá dílka na netu.
 
    Zeleniny ani lísteček. Tak jsme se sbalili a šli do parku nakrmit svou dravou prťavou zvěř. Zvěř pokukovala po všech lidech, co se promenádovali parkem, a krmení proto trvalo déle a s většími škodami na majetku-oblečení.
 
    Jinak vydařený den.

Žádné komentáře:

Okomentovat